дом Криминале Осъдиха условно земеделка от Шумен за измама с европари

Осъдиха условно земеделка от Шумен за измама с европари

0
ДЯЛ

След протест на Окръжната прокуратура в Шумен срещу оправдателната присъда на подсъдимата Петина А. състав на Апелативния съд във Варна я призна за виновна, като отмени оправдателната част в съдебния акт на Шуменския окръжен съд. Въззивната инстанция наложи наказание на 37-годишната подсъдима лишаване от свобода за срок 1 година, чието изтърпяване отложи с изпитателен срок 3 години. Наложена й е и глоба от 2000 лева.
Управителка на ЕТ „Велино“ в Шумен Петина А. била предадена на съд за получаване на финансово подпомагане като земеделски производител от фондове на Европейския съюз чрез подаване на неверни сведения за обработваната от фирмата й земеделска земя. В кампанията за получаване на средства за подпомагане по схемите и мерките за директни плащания през 2013 г. подсъдимата декларирала няколко парцела в шуменското село Велино, като завишавала площта им с цел получаването на по-големи субсидии.
Извършената автоматизирана кръстосана проверка установила площи, декларирани от повече от един земеделски стопанин и други, които не отговаряли на критериите за подпомагане в размер на почти 50 хектара. С това тя извършила престъпление по член 248а, ал. 3, във връзка с ал. 2 от НК и била предадена на съд от Окръжната прокуратура в Шумен, но на първата съдебна инстанция Шуменският окръжен съд я оправдал.
Последвал протестът на Окръжната прокуратура в Шумен срещу оправдателната присъда. Протестът бил поддържан и от представителя на Апелативна прокуратура във Варна.
Присъдата на Апелативния съд във Варна, с който подсъдимата Петина А. е била призната за виновна, подлежи на касационна проверка пред Върховния касационен съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици от Велики Преслав с приз от конкурса Млад Благотворител
Следваща статияОбщинският съвет в Хитрино ще одобри разходите за лечение на пострадалите от жп инцидента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here