дом Криминале Осъден за подкупване на полицаи: Вятърът издуха банкнотата от портфейла ми

Осъден за подкупване на полицаи: Вятърът издуха банкнотата от портфейла ми

0
ДЯЛ
Pixabay.com

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище осъдиха главен експерт в община Омуртаг, дал подкуп на полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
Предаденият на съд с обвинителен акт Шюкрю Х. от Омуртаг получи осъдителна присъда и глоба в размер на 1 000 лева. Една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на 38-годишния водач, за даден подкуп от 50 лева на служители на реда, за да не бъде санкциониран.
На 2 юни тази година, на булевард в Търговище 38-годишният главен експерт бил спрян за проверка от полицейски служители, които работели по пътния контрол. Шюкрю управлявал автомобила си без предпазен колан и без задължителните светлини.
Полицейският служител проверил документите на водача. Мъжът обяснил, че не слага предпазен колан по медицински причини. Служителят на реда заявил, че ще бъде съставен фиш за движение на автомобила без светлини. Шюкрю Х. застанал до прозореца на служебната кола и пуснал банкнота от 50 лева. Полицейският служител уведомил дежурната за престъпното поведение на подсъдимия и му съставил фиш.
Шюкрю Х. заявил, че вятър е издухал банкнотата от портфейла му и не се е признал за виновен в хода на образуваното срещу него бързо производство. Според прокуратурата като отегчаващо вината обстоятелство може да се приеме фактът, че подсъдимият заема длъжност, която изисква високи морални и етични качества, което е в рязък дисонанс с поведението му на пътя на 2 юни т. г.
Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 5 000 областни жители са подпомогнати от БЧК в кризата
Следваща статияЕкоинспекцията установи нерегламентирано сметище в кв. „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here