дом Общество Остават 6 месеца гратисен период за регистриране на кладенците

Остават 6 месеца гратисен период за регистриране на кладенците

0
ДЯЛ
Pixabay.com

От Общинската администрация в Шумен информират, че собствениците на водовземни съоръжения от подземни води (кладенци с потребление до 10 куб. метра за денонощие), изградени до 28 януари 2000 г., имат възможност в срок до 27.11.2020 г. да подадат в Басейновата дирекция във Варна заявление за вписване.
На регистрация подлежат и водовземни съоръжения, изградени до 23 декември 2016 г., за които не са издадени разрешения за строеж и които не са регистрирани в Басейновата дирекция.
Разясненията относно процедурата за вписване са достъпни на сайта на Басейновата дирекция „Черноморски район“ – Варна.
От направлението по екология към общината обръщат внимание, че към заявлението се прилага документ от Общинската администрация за изграждане на кладенеца. Оттам посочват още, че Община Шумен издава удостоверение за изграждане на кладенеца при подадено писмено искане от собственика на съоръжението и след извършен оглед на място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПовече разрешителни за строеж на жилища в област Шумен
Следваща статияВажно за пчеларите! Променят датите за пръскане

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here