дом Култура Оръжията на национални герои в Регионалния историческия музей

Оръжията на национални герои в Регионалния историческия музей

0
ДЯЛ

Дни преди Националния празник на България – Трети март временна експозиция с личното оръжие на над 40 борци за свобода представя Регионалният исторически музей /РИМ/ в Шумен.
Изложбата под мото от стих на Ботев „Пък каквото сабя покаже“ може да бъде разгледана до 30 април, съобщиха от РИМ.
Експонирани са сабите, камите и други хладни образци принадлежали на Васил Левски, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Георги Раковски, Захари Стоянов, Панайот Хитов, Филип Тотю, Велчо Атанасов – Джамджията.
В документалната част на изложбата е включена биографична информация за всеки от националните герои и приносът му.
Хладните оръжия са част от колекциите на културни организация от цялата страна – Национален исторически музей в София, РИМ във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе, Плевен, Сливен, Враца, Варна, Търговище, Смолян и Шумен, историческите музеи в Панагюрище, Батак, Дряново, Елена, Лом и Севлиево.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБалони над Шумен за съпричастност с хората с редки болести
Следваща статияВ клас след термосканиране

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here