дом Култура Определиха най-добрите творби в конкурс за детска рисунка, посветена на Коледа и...

Определиха най-добрите творби в конкурс за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година

0
ДЯЛ

Избраха най-добрите творби от близо 400 рисунки от Шумен, Хитрино, Нови пазар и Попово, получени за участие в конкурса за детска рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Жури от шуменски художници с председател доц. Ростислава Тодорова и членове Александър Величков, Петьо Дамянов, Деян Ефтимов и Десислава Златева излъчи най-добрите рисунки.
Победител в първата възрастова група е Хасан Искренов Ивайлов на 5 години от Детска градина „Снежанка“ в село Ивански. На второ място в категорията е Рая Иванова Христова от ДГ „Светулка“, също на пет години. На трета позиция е класирана рисунката на Сияна Галинова Грозданова. Тя е на 6 години и се обучава в Арт школа „Чифлигарови“.
С първа награда във втората възрастова група е отличена творбата на Анна Мария Мирославова Танева на 10 години от школата по изобразително изкуство в ЦПЛР-ОДК. На второ място е Изабела Емил Милева от II клас на НУ „И.Р.Блъсков“. На трето – Арзу Билгин Ахмед от IVб клас на НУ „Княз Борис Първи“.
В трета възрастова група победител е Станислав Венелинов Стоянов на 11 години от арт школата в ЦПЛР-ОДК. Второто място е за рисунката на Мия Симеонова на 11 години от Арт школа „Чифлигарови“, а на трета позиция е класирана творбата на Анна Сергеева Калонова от VII клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Царев брод.
С изпратените рисунки ще бъде подредена изложба във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен. Отличените с първа награда произведения в трите категории ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип.
Победителите ще бъдат наградени на специална церемония във фоайето на втория етаж
в сградата на общината на 17-ти декември, понеделник, от 11.00 часа.
На снимките: Творбите на Арзу Ахмед, Хасан Ивайлов, Анна Мария Танева и Станислав Венелинов
24shumen.com

 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор пострада при инцидент край 5-ти километър
Следваща статияБлъснаха 62-годишна жена, пресичаща неправилно, пиян шофьор предизвика катастрофа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here