дом Общество Определиха комисията за избор на носителите на „Наградата на Шумен“ за образование

Определиха комисията за избор на носителите на „Наградата на Шумен“ за образование

0
ДЯЛ

Експертната комисия за определяне носителите на „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието и науката бе излъчена днес. Това стана по време на заседание на постоянната комисия по образование към местния парламент.
Експертното жури се състои от 7 члена. Двама от просветната комисия, двама от Община Шумен и по един представител от Регионалното управление на образованието (РУО), научна организация и висше училище.
По статут председател на експертната комисия е Валентина Тодорова, която е и председател на образователната комисия. От нея в състава на журито единодушно бе избрана и Менент Шукриева.
Представителите на Общината са Христинка Баева и Йорданка Димитрово от Дирекция „Образование, просвета и наука“.
Светлозар Стоянов от Археологическия институт с музей при БАН-Шумен бе избран като представител на научна организация.
Доц. Юрий Проданов от Шуменския университет ще представлява висшите училища в града. С 5 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ неговата кандидатура бе предпочетена пред тази на декана на Военния факултет Дилян Димитров.
От името на РУО в определянето на носителите на престижното отличие ще участва експертът по математика Десислава Борисова. Нейната кандидатура бе оспорена от члена на образователната комисия Бисерка Йовчева. Тя заяви, че РУО неглижира избора за „Наградата на Шумен“, защото предлага човек с едва една година опит в образователното управление.
Председателят на експертното жури Валентина Тодорово припомни, че тази година има промени в статута за определяне на носителите на наградата в сферата на образованието. За отличието вече могат да бъдат номинирани зам. директори и всяка институция или организация може да предлага само по една номинация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските есперантисти вече имат свой офис
Следваща статияЗапочна кастрене на дърветата в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here