дом Общество Опасността от наркотиците дискутираха спортисти в Шумен

Опасността от наркотиците дискутираха спортисти в Шумен

0
ДЯЛ

Беседа за опасностите и последствията от наркотиците изнесоха инспектор Валентин Вълев и главен полицай Тихомир Радев пред състезателите от Спортен клуб „Шуменска крепост“. Беше засегната и дискутирана и темата за превенцията.
Срещата със спортистите се проведе след покана на старши треньора на клуба Галин Методиев.
„Искам децата от най-ранна възраст да знаят какви са рисковете след употреба на наркотици. Разкажете им как да се пазят от хората, които могат да ги карат да продават наркотици. Искам да ги възпитаваме да растат и да живеят достойно“, коментира Методиев.
Главен полицай Тихомир Радев от РУ- Шумен им напомни да не се поддават на уличните изкушения. С примери от всекидневната си работа обясни на състезателите от клуба какви могат да бъдат последствията от употреба на наркотици, от неспазването на законите и правилата. Спортистите от всички възрастови категории слушаха с интерес съветите, които им даде опитният служител на реда.
„Когато кажат, че младежите са невъзпитани, че са едва ли не лоши и нямат ценности ми става болно. Тук пред себе си виждам сърцати хора и бойци и вярвам, че вие сте тези, които могат да докажат точно обратното. Спортът ви прави по-дисциплинирани и отговорни. Затова трябва да давате пример на връстниците си. Бъдете модел за подражание“, каза на спортистите полицай Радев.
Инспекторът от Детска педагогическа стая към РУ – Шумен разказа, че най-сериозен е проблемът в Шумен с дизайнерската дрога. Само едно дръпване от т.нар. „чай за пушене“ може да отключи епилепсия, да доведе до припадък,. Дизайнерските наркотици отключват различни форми на умствено увреждане, а всеки който употребява е склонен към насилие или самонараняване. Пред спортистите инспектор Вълев разясни, че най-често употребата на наркотици започва от любопитство, поради стрес, защото мислят че е модерно или под натиск от приятел. Научете се да казвате НЕ, без да се оправдавате за избора си, независимо, че могат да ви нарекат страхливци или да ви обидят. Децата трябва да осъзнаят, че притежанието и разпространяването на наркотични вещества е престъпление и е наказуемо от закона. Дори попадането в в ситуация, в която пробва нещо от любопитство може да му промени бъдещето.
На аудиторията беше представен специален филм, който разкрива как животът на наркозависими млади хора се превръща в ад, ако изберат дрогата като решение за различни проблеми и при неблагополучия в живота.
От ръководството на клуба смятат, че подрастващите трябва да бъдат запознати с проблема и как той може да нанесе непоправими щети върху здравето им.
Треньорите имат идеи да продължат да организират подобни прояви с възпитателен ефект.
Спортисти оцениха пред 24shumen.com подхода на ръководството на Клуба като полезен за тяхното бъдеще.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧестита Баба Марта!
Следваща статияИзложба „И отново китна пролет е дошла“ откриват в читалище „Напредък“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here