дом Общество Омбудсманът на Шумен с възражение срещу спирането на тока на ВиК

Омбудсманът на Шумен с възражение срещу спирането на тока на ВиК

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Общественият посредник на Шумен Иван Капралов изпрати писмо възражение до председателя на КЕВР, с копие до ЕНЕРГО-ПРО, във връзка с предприетите от страна на електроразпределителното дружество действия за поетапно изключване на електрозахранването на обекти на ВиК Шумен и ВиК Добрич.
В писмото омбудсманът на община Шумен настоява за бърза проверка на законосъобразността и целесъобразността на избрания подход за уреждане на облигационните взаимоотношения между въпросните юридически лица. „Според официалното съобщение, на електронната страница на ЕНЕРГО-ПРО, до днешната ситуация се е стигнало заради натрупан дълг за консумирана електроенергия в размер на 10,5 млн. лева. От дружеството твърдят, че избраният график за спиране на електрозахранването няма да засегне съоръженията, осигуряващи водоподаването на гражданите. Въпреки това, предприетите действия създават огромно безпокойство сред потребителите, а местните медии съобщават, че прекъсването на електрозахранването включва и помпени станции, осигуряващи водоподаването към населените места – Черенча, Бяла река, Мараш, Хитрино и Висока поляна. В качеството си на Обществен посредник на община Шумен, настоявам за спешна намеса от страна на КЕВР и проверка на законосъобразността и целесъобразността на предприетия подход за уреждане на взаимоотношенията между ЕНЕРГО–ПРО, ВиК Добрич и ВиК Шумен. Считам за недопустимо гражданите – потребители да бъдат поставени в ситуацията на заложник за натрупаните дългове във взаимоотношенията на юридически лица, които са задължени да предоставят услугите по електроподаване и водоподаване за своите клиенти. В крайна сметка гражданите, всеки месец заплащат фактурите си за тези две услуги, въпреки основателните критики към тяхното качество“, се посочва в писмото на Иван Капралов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКлиент без предпазна маска на закрито отнесе акт
Следваща статияСимфониета – Шумен открива нов творчески сезон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here