дом Общество „Олимпийски надежди“: Шуменски спортисти с призови места

„Олимпийски надежди“: Шуменски спортисти с призови места

0
ДЯЛ

Един златен, два сребърни и четири бронзови медала спечелиха шуменските лекоатлети от 11-тото издание на фестивала за млади таланти „Олимпийски надежди“, който се проведе от 11 до 13 юни в курортния комплекс „Албена“.

При девойките старша възраст състезателките на СКЛА „Шумен“ спечелиха пълен комплект медали и заслужено оформиха почетната стълбичка. Денислава Борисова бе най-бърза и се окичи със златото, сребърното отличие взе Нелин Ефраимова, а бронза – Петина Христова. Никол Димитрова взе още един бронзов медал, но при девойките младша възраст. При юношите младша възраст сребро спечели Мелих Мехмед, а Ахмед Сабри и Цветан Цвятков взеха бронзовите отличия.

В баскетбола юношите на БК „Шумен“ с треньор Иванка Крумова се представиха достойно и за втора поредна година спечелиха сребърните медали. Футболистите от „Шумен-2007“ с треньор Александър Димов пък завоюваха трето място.
Близо 500 млади състезатели от страната, Румъния, Сърбия, Гърция, Турция и Македония взеха участие в 11-тото издание на фестивала и мериха сили в 7 вида спорт – футбол, плажен волейбол, баскетбол, плуване, лека атлетика, борба и тенис на маса.
Младежкият фестивал „Олимпийски надежди“ се организира всяка година от Българския олимпийски комитет и Министерството на младежта и спорта.
По традиция надпреварата се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“. Целта на фестивала е да даде възможност за изява на младите спортни надежди, както и да допринесе за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Гражданска отговорност“: Нарушителите на пътя ще плащат в троен размер?
Следваща статияГеорги Христов с биографичен концерт в Шумен