дом Общество Окръжният съд отказа да измени домашния арест на наркоразпространител в задържане под...

Окръжният съд отказа да измени домашния арест на наркоразпространител в задържане под стража, прокуратурата протестира

0
ДЯЛ

Окръжната прокуратура в Шумен внесе протест срещу определение на Шуменския окръжен съд пред Апелативния съд във Варна. С него се иска отмяна на определението на първата съдебна инстанция, с което е отказано изменение на домашния арест на обвиняемия за държане с цел разпространение на 5 кг марихуана Денис Х. – престъпление по член 354а, ал. 1, извършено като продължавано деяние.
Искането за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия, а именно задържане под стража, е заради нарушаване от страна на Денис на домашния арест, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
26-годишният обвиняем е бил засечен от полицейски служител на 18 март в 11.30 и в 13.30 часа в автомобил в Шумен, като напускането на адреса, където е бил длъжен да търпи домашния си арест, е било направено без разрешение.
Денис Х. бе привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на 20 февруари тази година. В условията на неотложност при претърсване на автомобила му полицейски служители намериха 5 кг съцветия от марихуана. С наркотиците Денис се снабдявал от Варна и Шумен.
Предстои по протеста на Окръжната прокуратура в Шумен да се произнесе Апелативният съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДжигит с „Мерцедес“ прелетя през село Струйно с 132 км/ч
Следваща статия7 екипажа от Шумен застават на старта на ХХ издание на Мемориал „Валерий Великов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here