дом Общество Окръжен съд Шумен завърши учебната 2017-2018 година

Окръжен съд Шумен завърши учебната 2017-2018 година

0
ДЯЛ

Последният звънец за учебната 2017/2018г. удари днес и за Окръжен съд – Шумен. Часът се проведе с учениците от 10 б клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ – Шумен, в края на който получиха и своите удостоверения за участието си в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.
В общо 144 учебни часа, в 3 училища СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен, ПГМЕТТ „ Христо Ботев“ – Шумен и СУ „Н.Й.Вапцаров“ село Венец пред ученици от 9 до 11 клас изнесоха през годината своите лекции съдиите и служителите на Окръжен съд – Шумен.
Усилията на ШОС за разширяване на обхвата на пилотната програма на ВСС с цел обогатяване на учениците им по правна култура, превенция сред подрастващите и отворено към обществото правосъдие, а оттам и към повишаване на доверието в съдебната власт и конкретно към Окръжен съд – Шумен не останаха безплодни.
Откровеният интерес на децата и желанието им да продължат срещите си с магистрати и служители от институцията дават допълнителен стимул в това благородно начинание и усещането за удовлетвореност от свършеното.
Амбициите на Окръжен съд – Шумен не свършват до тук. Те допълнително се подхранват и от факта, че за следващата учебна година има запитвания, а и заявени желания и от други училища в областта да станат партньори на съда.
Окръжен съд – Шумен изразява своята благодарност към ръководствата на училищата – партньори за доброто сътрудничество и взаимодействие, с което от своя страна дадоха възможност да стигнем до повече деца, в името на самите тях.
А на всички ученици пожелаваме весела и „безаварийна“ ваканция !
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо пътя към мечтата! Малката Рая замина за лечение в САЩ
Следваща статияПредстои oбществена дискусия по наредби за спортните бази