дом Общество ОИЦ-Шумен връчва награди на ученици и учители от международен проект

ОИЦ-Шумен връчва награди на ученици и учители от международен проект

0
ДЯЛ
Снимка:ОИЦ- Шумен

Областният информационен център в Шумен организира тържествена церемония за награждаване на ученици и учители от четири шуменски училища, спечелили II място в пилотния иновативен международен проект „Open Cohesion School“ на Европейската комисия. Заради пандемичната обстановка, събитието ще се проведе онлайн, чрез приложението за видеоконферентни разговори в Zoom и на живо във Фейсбук страницата на ОИЦ-Шумен.
Церемонията ще се проведе на 27 ноември в 12.30 часа. Тя ще бъде достъпна на следния линк: https://us02web.zoom.us/j/89676540829?pwd=dDdxNUtaMENmYUhTN0NvdktYTTUzdz09.
Шуменският отбор от ученици и учители, подпомаган логистично от ОИЦ-Шумен спечели II място в надпревара между 6 области на страната – за работата си по иновативения международен проект „Open Cohesion School“. Проектът бе иницииран от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия, вдъхновен от проект на Италия, озаглавен: „A Scuola di Open Coesione”. Целта му бе да се ангажират ученици в мониторинг на европейски проекти, чрез използването на информационни и комуникационни технологии и публично достъпни „отворени“ данни. За целта 12 ученици и 4 учители от ПМГ „Нанчо Попович“, ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, Професионалната гимназия по икономика и СУ „ Сава Доброплодни“ осъществиха в продължение на 6 месеца ефективно гражданско наблюдение на проект, реализиран от Община Шумен и финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. В общо 4 урока учениците, подпомагани от своите учители и експертите на ОИЦ усвоиха практически умения за провеждане на гражданско наблюдение (мониторинг) на европейски проекти, чрез публичния модул на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България. След финалния урок, всеки от 6-те български отбора направи представяне на резултатите от своята работа, които бяха оценени от компетентно национално жури. В него участваха служителите по информация и комуникация в Управляващите органи на Оперативните програми. Критериите за оценка бяха зададени от ментори на водещата страна по проекта – Италия. Журито отличи на първо място отбора на Силистра, а на второ, този на Шумен. Трети остана отборът на Видин.
Централното координационно звено при Администрацията на МС, като представител на българския партньор в международния проект осигури предметни награди за учениците и учителите. В допълнение Община Шумен, към която е създаден и функционира ОИЦ-Шумен, реши да даде допълнителни награди за четиримата учители, които
подпомагаха и насочваха работата на учениците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПренасочват 511 000 000 евро в подкрепа на българския бизнес
Следваща статияМИГ „Нови пазар – Каспичан” и Община Нови пазар подписаха договор за Археологическия музей

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here