дом Общество ОИК реши: Започва производство срещу кметовете на Мараш и Мадара

ОИК реши: Започва производство срещу кметовете на Мараш и Мадара

0
ДЯЛ

Дали кметовете на Мараш и Мадара са нарушили Закона за местната власт, след като не са напуснали управителните органи на фирми и потребителни кооперации, по тези въпроси заседава Общинската избирателна комисия /ОИК/ Шумен. В публикуваното решение за кмета на Мадара Неделчо Неделчев се казва, че комисията е уведомена от Агенцията по вписванията /АВ/, Търговски регистър за актуалното състояние на „ЖАК ОЙЛ ЕООД“, от което е видно че той е вписан като управител. Това обстоятелство обаче е в противоречие с чл.41 от ЗМСМА. Също е вписан като член на УС на кооперация „Воин груп“, което е в разрез със същия текст.
Неделчев обаче е подал декларация за предприети действия – заявление до Общо събрание на кооперацията да бъде освободен от управителния орган.

Относно кметицата на Мараш Красимира Минкова, според АВ – Търговски регистър към 4 март тя е вписана като член на УС на Потребителна кооперация „Съзнание“. Този факт противоречи на чл.41 от ЗМСМА.
От писмо на Общински съвет Шумен е ясно, че няма подадени документи за предприети действия съгласно изискванията на закона.
В ОИК е постъпило заявление от Богомил Савов, председател на ПК „Съзнание“, в което се заявява, че са предприети необходимите действия за освобождаване на Минкова като член на УС на кооперацията.
От АВ обаче има отказ, тъй като не са представени доказателства за редовно свикано и проведено решение на кооперацията, на което да е взето решение за заличаване на Минкова като член на УС.
Решенията на ОИК Шумен могат да бъдат обжалвани пред ЦИК.
„Категорично ще обжалвам решението на ОИК. В момента даже го пиша. Изпълнил съм всички мои задължения по чл. 41 от Закона за местната власт. Прави се опит за интерпретация на други закони“, заяви за 24shumen.com кметът на Мадара.
Той тълкува взетото решение от ОИК като проява на лично отношение към него.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДезинфекцират автобусите в Шумен
Следваща статияБойко Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември! Не се запасявайте с храни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here