дом Здраве Огромен интерес към безплатните акушеро-гинекологични прегледи в Ивански

Огромен интерес към безплатните акушеро-гинекологични прегледи в Ивански

2
ДЯЛ

Петнадесет млади жени, бременни и майки преминаха на преглед при акушер-гинеколог в Здравната служба на село Ивански. Част от тях имат направени здравни осигуровки, други не са здравноосигурени и за първи път посещават АГ-специалист. Това обясни Людмила Андреева, която е координатор в направлението „Здравеопазване“ по проекта на Община Шумен „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция“ ” в рамките на Програма ЗОВ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. От началото на месец март в обновената Здравна служба на селото работят два нови медицински кабинета – педиатричен, АГ-кабинет и манипулационна.
Работата по проекта е насочена към подобряване на детското и майчиното здраве и улесняване на достъпа на уязвимите групи до първична здравна помощ. Прегледите включват профилактика и консултации, както и ултразвукова диагностика и изследвания на бременните жени, които се извършват от д-р Георги Антонов от ДКЦ1 в Шумен и акушер Венета Аврамова. Целта е да се проследи бременността и ако се установят някакви отклонения, да се реагира навременно и адекватно, за да се гарантира раждането на здраво бебе. Д-р Антонов е лекар в шуменската болница и е поел ангажимент, ако се наложи някоя от жените да постъпи в МБАЛ-Шумен, тя да бъде под негово наблюдение.
АГ-специалисти от ДКЦ1 – Шумен посещават два пъти в месеца Здравната служба в село Ивански. За организиране на прегледите съдействие оказва здравният медиатор Ирина Илиева. Интересът е голям и вече започва изготвянето на списъците за месец май, обясни Илиева. Благодарение на швейцарската програма младите хора вече имат по-добра здравна информираност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Атанасов: Няма забавяне на възнаграждения! Сливаме получаването на аванса със заплатата
Следваща статияРИОСВ: Установено е нерегламентирано заустване на отпадъчни води, проверена е шуменска фирма

2 КОМЕНТАРИ

  1. Осигуровки не плащат за безплатни прегледи се стройават мамка ви циганска, да ви кастрират всички безплатно!

  2. Нищо не е безплатно на този свят. Техните прегледи ги плащаме ние! Ще ги носим на гърба си докато пукнем.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here