дом Криминале Огнеборци гасиха 11 пожара, спасиха гора и автомобили от унищожаване

Огнеборци гасиха 11 пожара, спасиха гора и автомобили от унищожаване

0
ДЯЛ

На 11 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в областта през изминалите 24 часа.
В 10.14 часа бил приет сигнал за пожар в сухи треви в природен парк Шуменско плато. Изпратен бил екип, който погасил пожара и не допуснал разпространение на пламъците на по-голяма площ.
Екип от РСПБЗН – Шумен бил насочен да окаже съдействие за гасене на пожар в сухи треви и храсти в землището на село Риш.
В 13.00 часа било получено съобщение за пожар в сухи треви в село Мадара. На място бил пратен противопожарен екип. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън са били на площ от 1000 кв.м и са погасени с тупалки и 1000 л. вода.
Екип от Шумен е пратен на пожар в сухи треви в село Единаковци след получен сигнал в 13.13 часа вчера. На място пристигнал втори екип, заради голямата площ на която били пламъците. Пожарът бил ликвидиран с помощта на 7 тона вода. Единият екип бил пренасочен към друго произшествие в село Живково.
В 13.49 часа било съобщено, че гори листна маса в смесена гора. Пристигналият на място противопожарен екип установил, че силният вятър е разпалил скрити огнища от пожар, възникнал предния ден. Екипи от Шумен и Нови пазар се включили в потушаване на огъня. Осем огнеборци са ликвидирали пламъците с помощта на 20 тона вода. Спасена от опожаряване е 226 декара смесена гора.
Погасен е пожар в контейнер за смет на ул. “ Родопи“ в Шумен, унищожени са два пластмасови контейнери за смет и са спасени от опожаряване два паркирани леки автомобила. Пожарът бил загасен с 1 тон вода.
Ликвидирани са пожари в сухи треви на ул.“Северна“ в Шумен, в местността „Станата“ край Нови пазар, в землището на Нова бяла река, село Крайгорци и село Риш.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрокурор Румен Рачев е отличен със служебна благодарност и „Награден нож“ (обновена)
Следваща статияЖител на Живково отива на съд, предизвикал голям горски пожар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here