дом Криминале Огнеборци гасиха пламнали стърнища и сухи треви, 38-годишен подпали сеновал

Огнеборци гасиха пламнали стърнища и сухи треви, 38-годишен подпали сеновал

0
ДЯЛ
Pixabay.com

На четири сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи на РДПБЗН- Шумен на 7 срещу 8 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.
Екип от Шумен е оказал съдействие на 7 ноември в ранния следобед за пренасяне на болен мъж от жилището му в града до екип на спешна помощ. Ликвидиран е пожар в сухи треви в землището на село Струйно, сигнал за който е приет малко след 17.00 часа. Пламъците са погасени с 2 тона вода.
В 18.27 часа на 7 ноември е получен сигнал за пожар в стърнище в землището на село Никола Козлево. Пламъците били на площ от 290 000 кв.м. В гасенето им се включили петима души от Доброволното формирование към община Никола Козлево със ЗИЛ 131. Пожарът е ликвидиран от екип от каолиновската пожарна с помощта на 6 тона вода.
Ликвидиран е пожар и в сухи треви в землището на село Иваново, който възникнал след небрежност при боравене с открит огън. Загасен е с помощта на 1 000 л. вода.
На 8 ноември са приети и отработени два сигнала за пожари в сухи треви. Единият бил в кв. „Кирково“ на Велики Преслав, а другият в землището на село Конево. За гасенето им са ползвани 2 тона вода, не са допуснати материални загуби.
На 9 ноември в 12.54 часа е приет сигнал за пожар в сеновал в село Красен дол. На място бил пратен екип на РСПБЗН – Каолиново. Огнеборците заварили да горят бали на рула по около 500 кг. Всяко. Унищожени са 80 бали фураж и 90 кв.м. покривна конструкция. Пожарът бил погасен с помощта на 21 тона вода. Спасена е една сграда. При извършения оглед за установяване на причините за пожара станало имало съмнение за умисъл. В хода на проведените бързи действия извършителят на палежа бил установен- 38-годишен местен жител. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 331 ал. 1 от НК.
На 10 ноември малко след 01.00 часа е потърсена помощ за пренасяне на болен мъж в жилището му на ул.“Петра“ в Шумен.
В 12.04 часа в неделя е съобщено, че от жилищен блок на ул.“Северна“ в Шумен има люлеещ се декоративен панел. На място бил пратен екип, който установил, че над осми етаж в блока има корозия на металния елемент. Зоната под панела бил обезопасена.
В 12.37 часа в неделя е приет сигнал за пожар в отпадъци в двор в жк “Тракия“ в Шумен. На място бил пратен екип. Пожарът, който е без материални загуби бил загасен с помощта на 1000 л. вода.
В 20.33 часа на 10 ноември е потърсено съдействие за оказване на помощ на болна жена в жилището й на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов встъпи в длъжност: Време е за работа
Следваща статияКрасимир Минчев е новият председател на Общински съвет-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here