дом Криминале Огнеборци гасиха контейнери за смет, спасиха 8 коли от огъня

Огнеборци гасиха контейнери за смет, спасиха 8 коли от огъня

0
ДЯЛ

Пет пожара в контейнери за смет в централната част на Шумен в рамките на 40 минути са погасили огнеборците от РСПБЗН в града. Първият сигнал дошъл в 21.49 часа на 8 април. Съобщено било за пожар в контейнер за отпадъци на пътното платно на ул.“Цар Иван Александър“ в града. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода. Екипът веднага бил насочен към бул.“Славянски“ към друг пожар в контейнер за смет, отново на пътното платно. Пламъците били загасени.
Малко след 22.30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет в жк. „Херсон“. След пристигане на място, огнеборците заварили да горят пет последователно разположени контейнери, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили. Огнеборците загасили пламъците, благодарение на бързата им реакция шест автомобила били спасени от опожаряване. Екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер за смет на пътното платно на ул.“Преслав“, който бил в начален стадий на горене – по всяка вероятност умишлено запален. Погасен е и са спасени два леки автомобила, паркирани в непосредствена близост. Последвал сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно. Огнеборците се отзовали и загасили пламъците. Всички пожари са без материални загуби благодарение на бързата им реакция.
Умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриването извършителя и неговото санкциониране, съобщават от ОД на МВР. В случай, че сте станали свидетел на действия, които са предизвикали пожар можете да сигнализирате в районните служби за пожарна безопасност или в управленията на МВР. Закона за министерството на вътрешните работи дава възможност на служителите на министерството да налагат административни санкции в размер от 200 до 2000лв на физически лица.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПоскъпването на тока е неизбежно, смятат експерти
Следваща статия59-годишна задигна дебитна карта на позната, дръпна 130 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here