дом Култура Обявиха конкурс за есе на тема „Что я знаю о России“

Обявиха конкурс за есе на тема „Что я знаю о России“

0
ДЯЛ

За седми пореден път Центърът по русистика към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ организира конкурс за есе на тема „Что я знаю о России“.
Мотото на това издание е „Память – наша совесть“, съобщиха от администрацията на висшето училище.
Конкурсът има за цел да обедини учениците от средните училища и професионалните и профилирани гимназии, които проявяват интерес към руския език и руската култура и да обогати знанията им в тази област.
Представянето на презентация или друг илюстративен материал към основния текст носи на автора допълнителен бонус.
Участието в конкурса предполага разработване на текстов материал по темата на конкурса. Краен срок: 1 март 2020 г.
В оценяването на материалите са ангажирани университетски преподаватели с утвърдени критерии. Максималният брой точки е 80.
Всички участници събрали 60 и повече точки ще получат грамота за участие в три степени.
Участниците от 12-и клас ще получат сертификат на университета, който удостоверява, че притежателят му може да бъде записан в специалностите на висшето училище с руски език.
Конкурсът се провежда със съдействието на Регионалното управление на образованието (РУО на МОН) Шумен.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСела в областта без електрозахранване
Следваща статияОгнеборци гасиха комини, оказаха съдействие за транспортиране на болни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here