дом Общество Обявиха класирането на първокласниците в Шумен

Обявиха класирането на първокласниците в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Класирането на първокласниците в Шумен вече е обявено. Общо 679 деца бяха разпределени, от електронната система в 11-те школа в града.
Две училища – Второ основно „Д-р Петър Берон“ и СУ „Сава Доброплодни“ ще имат по една допълнителна паралелка. Това се наложи поради големият наплив. Първоначално и двете учебни заведения бяха обявили прием за 72 деца разпределени в три паралелки. Община Шумен обаче се съобрази с многото подадени заявления и разреши разкриването на допълнителна паралелка. Така за учебната 2021/2022 година те ще приемат по 96 първокласници.
За трета поредна година най-много подадени заявления за първи клас имаше Второ основно училище „Д-р Петър Берон“.
Шест училища в Шумен са с попълнени паралелки още на първо класиране – Второ основно училище „Д-р Петър Берон“, СУ „Сава Доброплодни“, СУ „Панайот Волов“, като броят на децата в него е 48, Начално училище „Илия Р. Блъсков“ е със 72 първолаци. Прагът на Трето основно училище „Димитър Благоев“ ще прекрачат 88 деца. Първокласниците в СУ „Йоан Екзарх Български“ ще бъдат 66.
61 са заетите места в Начално училище „Княз Борис I” при обявени 72. В Девето основно училище „Панайот Волов“ в квартал „Дивдядово“ за първо класиране са подадени 33 заявления при обявени 44 места. При същият брой места в Шесто основно училище „Еньо Марковски“ са заети 17. В СУ „Трайко Симеонов“ първокласниците от настоящото класиране са 36 при заявени 44 места, а в СУ „Васил Левски“ – 45 при обявени 66 места.
Записването след първо класиране започва днес и ще продължи до 22 юни включително. При желание за явяване на второ класиране родителите на първокласници трябва отново да подадат заявления в електронната система.
Резултатите от първото класиране на сайта на Община Шумен може да видите тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа поредна година шуменци ще посрещнат Еньовден на Платото
Следваща статия„Зелени коридори” за ваксиниране срещу COVID-19 в събота и неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here