дом Здраве Обявиха грипна ваканция за учениците в Шуменско (обновена)

Обявиха грипна ваканция за учениците в Шуменско (обновена)

0
ДЯЛ

Учениците в община Шумен излизат в грипна ваканция от понеделник, 3 февруари. Със заповед на кмета Любомир Христов понеделник и вторник за обявени за неучебни дни. Тя обхваща само училищата, детските градини и ясли ще продължат нормално работа. През тези два дни от РЗИ ще следят какво е нивото на заболяемост в общината. Мярката за грипната ваканция в момента е превантивна, тъй като нивото на заболелите към днешна дата е 155 на 10 000 души при определена за предемидемиологична обстановка между 168 и 252 на 10 000.
На днешното съвещание при кмета Христов, в присъствието на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Калоянова и зам.-кмета Светлана Маркова стана ясно, че вчера са били изпратени за анализ 10 проби от хората, регистрирани с остри респираторни забловяния. Резултати ще излязат в понеделник.
От МБАЛ Шумен също са изпратени 26 проби за изследване, 4 от тях са положителни за грип.
Очаквайте подробности!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБезводие мори села в община Върбица
Следваща статияШумен отново домакин на форум по дентална медицина „Мадарски конник“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here