дом Здраве Общо 33 са регистрираните случаи на COVID-19 в Шуменско през изминалата седмица

Общо 33 са регистрираните случаи на COVID-19 в Шуменско през изминалата седмица

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Общо 33 са регистрираните случаи на COVID-19 в Шуменско през изминалата седмица, което е с 14 повече от предходния период. Това съобщиха от РЗИ.
Най-много – 13 са новорегистрираните с вируса в Шумен. Седем от болните са от село Пристое, трима от село Гусла. По два случая са установени в Нови пазар и село Загориче и по един в Каспичан и селата Коньовец, Мокреш, Вълнари, Средковец и Тодор Икономово.
През изминалата седмица са регистрирани общо 63 случая на остри заразни заболявания срещу 47 случая за предходните седем дни. От тях 22 са случаите на остри респираторни заболявания и грип.
Два са случаите на ентероколит, като болните са от Шумен и село Дренци.
Един жител на село Конево е диагностициран с марсилска треска.
Установени са два случая на ламблиоза в ови падар и един в село Черноглавци.
Двама са ухапаните от куче през изминалата седмица. Пострадалите са в Шумен и село Салманово.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Велики Преслав се срещна с протестиращи срещу безводието в село Златар
Следваща статияПри съседите: Мъж простреля съперника си при спор за жена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here