дом Общество Общото събрание на ВиК ще се проведе на 10 януари

Общото събрание на ВиК ще се проведе на 10 януари

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Общото събрание на ВиК-Шумен да се проведе на 10 януари. Това гласува днес на заседание местният парламент. С 27 гласа „за“ и 6 „против“, решението бе прието.
Съветниците упълномощиха представителя на Общината да гласува за провеждане на избор на нов управител на местното водно дружество. Конкурсната процедура да се проведе от министъра на регионалното развитие.
По точката с искане за актуалното състояние на ВиК-Шумен, се оказа, че от дружеството могат да не отговарят на питания, направени в нарушение на съществуващия правилник.
Добромир Драев обясни, че преди 10 дена е публикуван документ, където е посочено актуалното състояние на водното дружество. Според него в 14-дневен срок от ВиК трябва да отговорят на поставените въпроси, в противен случай ще бъдат помолени от съда да го направят.
Решено бе до 7 януари от ВиК да отговорят какви са задълженията на дружеството, колко са недоборите и колко са потърсени по съдебен ред.
Съветникът Веселин Пенчев пусна в сесийна зала материал с информация, че три фирми крадат по 10 хил. кубика вода на месец. „Питаме, предприети ли са мерки за санкциониране на фирмите“, попита Веселин Пенчев.
По-рано днес, с пълно единодушие – 35 гласа „за“ се прие точката, внесена от групата съветници „За Шумен“. Така извънредното заседание на Асоциацията по ВиК ще бъде на 30 януари. Членовете на Асоциацията ще поискат КЕВР да направи анализ на направените от дружеството инвестиции и на тази база да се намали цената на водата. Да се увеличат на 2% санкциите към ВиК.
На 4 януари кметът Любомир Христов ще информира областния управител, който е и председател на Асоциацията, за извънредното заседание.
Обобщавайки решението градоначалникът информира, че Общината вече е поканила експерти от КЕВР, които да направят пълен анализ на състоянието на ВиК-Шумен.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа Игнажден коледари наричаха за здраве и успехи в Областна администрация – Шумен
Следваща статияПри избори сега: Само ГЕРБ, БСП и ДПС влизат в парламента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here