дом Общество Общинско предприятие със социална насоченост бе създадено във Велики Преслав

Общинско предприятие със социална насоченост бе създадено във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Ново общинско предприятие „Велики Преслав” започва да работи до два месеца. Дейността му ще бъде концентрирана в две направления „Обществена трапезария” и „Озеленяване”. А предметът на дейност е поддръжка, косене и оформяне на зелени площи, паркове и градинки, затревяване, засаждане на цветни лехи, почистване на есенни листа , премахване на сухи и опасни клони, кастрене и оформяне на корони на дървета производство на собствени цветя. Както и приготвяне, предлагане и доставка и продажба на топла храна.
Включени са също и други дейности и услуги, утвърдени от Общинския съвет, става ясно от докладна на кмета инж. Янко Йорданов, която бе гласувана на януарската сесия на Общинския съвет (ОбС).
Специализираното звено ще бъде финансирано от общинския бюджет, като същото може да се преобразува с решение на ОбС.
Новосъздаденото предприятие ще бъде правоприемник на закритите ОП „Трудова заетост и ДСП – Велики Преслав. Предприятието ще осъществява дейността си въз основа на Правилник приет от Общински съвет, е посочено още в документа.
Предприятието ще развива дейности, имащи изразен социален ефект спрямо лицата от уязвимите групи с цел подобряване на жизненото им равнище и ефективното им социално включване.
Основната цел на новото предприятие ще е осигуряване на заетост на лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица, в т.ч и следните целеви групи: продължително безработни лица за период по дълъг от 12 месеца, безработни младежи до 29 годишна възраст,безработни над 54 годишна възраст;
Предприятието ще се ръководи от директор. Ще бъдат назначени организатор на стопанската дейност и двама счетоводители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия35 хиляди лева за лечение на нуждаещи се шуменци, отпусна Общината
Следваща статияОбщината прехвърля два язовира на държавата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here