дом Общество Общински съветник: Изключването на Велики Преслав от проекта за водопровод от яз....

Общински съветник: Изключването на Велики Преслав от проекта за водопровод от яз. „Тича“ е скандално

0
ДЯЛ

Разрешението на Общинския съвет във Велики Преслав довеждащият водопровод от язовир „Тича“ до помпена станция „1300“ да премине през землището на града провокира известно недоволство сред жителите на старопрестолния град. Те смятат, че с гласуването „за“ мнозинството е загърбило интересите на хората и не са преценени възможности градът да се възползва от огромната инвестиция за над 150 млн.лева. Именно реализацията на този проект на Министерството на регионалното развитие по Оперативна програма „Околна среда“ предвижда изграждането на Пречиствателна станция за питейни води в Шумен.
„Няма какво да се заблуждаваме – лошо е, че Велики Преслав остана извън проекта, който носи известни дивиденти за града във ВиК структурата.Изграждане на отклонение не беше лош вариант. Гласувах „за“ водопроводът да мине през наша територия защото все пак трябваше да се направи компромис. И да се постигне баланс“, заяви общински съветник. Това мнение се споделя и от други съветници, които са преценили, че Шумен и Нови пазар са по-големи градове и задължително трябва да бъдат обхванати от проекта. Що се отнасяло за подобрения във Вик структурата на старопрестолния град, щяло да се търси допълнително финансиране.
Ето и гледната точка по темата на съветника Станислав Йорданов:“ Крайно неблагоприятно решение за нас и по-малките населени места – селата. Имаше вариант изграждането на отклонение на водопровода да обслужва и жителите на селата Драгоево, Златар, Мокреш и села от Смядовската селищна система. За съжаление общинското ръководство загърби този план по неизвестни за мен причини. Това е меко казано скандално.
На сесия през септември преславските съветници категорично отказаха да дадат разрешение водопроводът да преминава през общински имоти. А постоянните комисии към ОбС излязоха с негативни становища преди гласуването.
Според общински чиновници, присъствали и на двете гласувания по казуса, „казано в прав текст само съветниците от ДПС и БЗНС са защитавали докрай интересите на местните“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГласуваха 80 000 лева за зимната поддръжка в община Никола Козлево
Следваща статияКирил Добрев в Шумен: БСП няма да бъде ракетоносител за амбициозни персони

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here