дом Общество Общинските съветници: Солидарни сме с шуменци! Не приемаме мотивите за повишаване цената...

Общинските съветници: Солидарни сме с шуменци! Не приемаме мотивите за повишаване цената на водата!

0
ДЯЛ

Общинските съветници от Шумен изразиха своето становище относно обявеното от КЕВР увеличение цената на водата с 0.10 лв. за област Шумен от 1 януари 2019 г. в декларация, разпространена до медиите.

Ето и пълният текст на декларацията:

Ние, общинските съветници от Общински съвет Шумен, изразяваме несъгласието си с обявеното увеличение на цената на водата за гражданите на област Шумен в размер на 0.10 лв. на куб. метър, считано от 01.01.2019 г.
Както е добре известно, последното увеличение на цената на водата за област Шумен беше драстично и цената стигна най-висок таван за страната -3.26лв./куб.м. Главният мотив за това увеличение беше, че инвестиционната програма за област Шумен задължително ще включи изграждане на пречиствателна станция за питейна вода и довеждащ водопровод от яз.“Тича“. Очевидно държавата е изоставила този ангажимент към гражданите на Шумен, защото сега не се говори за задължението за инвестиции, а се сочи като аргумент за увеличението на цената ръстът на инфлацията в страната. За нас остава необяснимо това как за период от 2012г.-2017г. държавният регулатор не промени цената на водата, а сега за една календарна година взема решението за ново увеличение. За нас не е важен толкова ръстът на увеличението само като размер. Важен е принципът на равноправие в отношенията държава-общини.
Затова оценяваме предложението на държавния регулатор като пореден натиск върху местната власт и сме солидарни с шуменци, които не приемат мотивите за увеличението, не приемат лошото качество на водата, която плащат като питейна, както и не са съгласни да продължат да плащат големите загуби на вода от „В и К“ оператора.
Настояваме държавата да изпълни поетия ангажимент към област Шумен!

Проф. д.т.н. инж. Борислав Беджев
Председател на Общински съвет

Пламен Петков
Заместник-председател на Общински съвет Шумен

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна приемът на заявки за фестивала „Кино в длан“
Следваща статияБюджет ‘2019: Планират 20 000 лева за фонд „Инвитро”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here