дом Общество Община Шумен ще помогне на елитно училище да се разшири

Община Шумен ще помогне на елитно училище да се разшири

0
ДЯЛ

Община Шумен обмисля възможности да бъде заменена стара къща с огромен двор, в близост до Начално училище „Илия Блъсков“ с равностоен общински имот.
Вече се водят преговори с роднините – наследници. Докладната от името на кмета ще бъде внесена за разглеждане от новия Общински съвет.
Училището е елитно. В учебните занятия са ангажирани много добри преподаватели. Наричат още школото „училище за отличници“.
„Знам, че се работи по този въпрос. При последното посещение на премиера Бойко Борисов колеги изразиха желание в двора да се построи Физкултурен салон, във връзка с преминаването на едносменен режим. Той пое ангажимент и предложи да изготвим проект. Каза го в присъствието на финансовия министър, който го придружаваше. ,заяви пред 24shumen.com директорът Иван Николов.
Той потвърди, че е водил разговори с кмета на Шумен Любомир Христов и ще съдейства за замяната.
Според него училището в момента има нужда от допълнителни класни стаи. И така няма да се намалява броя на паралелките, а учителите няма да се притесняват от редуциране на състава.
„Надяваме се да се намери благоприятен вариант“, отбеляза директорът. Вече новият Общински съвет ще реши ще придобие ли училището имотът и така ще се разшири ли дворът“, добави той.
Снимка: nublaskov-shumen.eu
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС тържествено шествие честват Независимостта в Шумен
Следваща статияСлънчева събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here