дом Общество Община Шумен финансира 12 младежки проекта за 30 000 лева

Община Шумен финансира 12 младежки проекта за 30 000 лева

0
ДЯЛ

12 проектни предложения на индивидуални кандидати и младежки организации бяха одобрени по Правилника за финансиране на младежки проекти в изпълнение на Стратегията за развитие на младите хора в община Шумен. Това съобщиха от Общината. За реализиране на проектите през тази година бяха отпуснати 30 000 лв., които ще бъдат използвани за организиране на футболен турнир за младежи, за провеждане на обучения за млади хора, които се интересуват от фотография с утвърдени професионалисти в областта, за изграждане на екопътека „Кьошкове – Бигора – Русалка“, за закупуване на народни носии, за концертна, културна дейност и други. Сред одобрените е и проектът „Естетическо възпитание на младежите в град Шумен“ на Петко Турданов. Идеята е първо да бъдат реновирани пейки в града, а след
това на тях да се монтират музикални кутии, които да възпроизвеждат композиции на видни шуменски музиканти.
С финансовата подкрепа на общината ще бъде реализирано и второто издание на Робо Академия в Шумен. Целта на академията е да събуди интереса на младите хора към науката и технологиите, като по време на обучението участниците ще имат възможност да направят своите първи стъпки в роботиката, електрониката и програмирането. Темите на всички одобрени проекти са публикувани на официалния сайт на Община Шумен в раздел „Култура, младежки дейности и спорт“ – секция „Младежки дейности“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗлосторник потроши стъкла на кола, наряза и гумите на возилото
Следваща статияБезплатни пешеходни обиколки из Шумен за Световния ден на туризма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here