дом Общество Община Шумен разпространи плакати с мерки срещу COVID-19

Община Шумен разпространи плакати с мерки срещу COVID-19

0
ДЯЛ

Община Шумен е разпространила 300 плаката с препоръчителни мерки и указания за безопасност от заразяване с коронавирус. Плакатите са поставени на видно място в детски и социални заведения, пенсионерски клубове, магазини, на входовете на големите търговски вериги и по селата на територията на общината. На афишите са описани и разяснени препоръките на Министерството на здравеопазването за предпазване от заразяване с COVID-19. За да защитим себе си и околните от заболяване се препоръчва ръцете да се мият често със сапун или редовно да се почистват с дезинфектант на алкохолна основа, да се избягват контакти с хора, които имат температура или кашлица. При кихане или кашляне да прикриваме носа и устата си със салфетка или със свивката на лакътя, ако имаме температура, кашлица и затруднено дишане своевременно трябва да се потърси лекар. Подробни указания за изпълнението на препоръките са описани в плакатите.
21 000 броя сапуни са предоставени на здравни, детски и учебни заведения. От средата на миналата седмица всяка сутрин алеите и павилионите на Кооперативния пазар в Шумен се дезинфекцират. Инкасаторите работят с необходимите предпазни маски и ръкавици. На входовете на пазара също са поставени информационни материали за превантивните мерки, които трябва да се вземат срещу заразата. Всички собственици и продавачи в магазините са инструктирани за хигиената, която трябва да спазват и за необходимата организация на работа, за да не допускат струпване на хора вътре в помещенията. Кооперативният пазар се стопанисва от предприятието „Общински жилища и имоти“.
От общинската администрация напомнят на жителите на общината, които се завръщат от чужбина, да информират Регионалната здравна инспекция и да спазват 14-дневна карантина в домовете си.
За желаещите да се включат в дарителската кампания „Помогни сега“ припомняме още веднъж сметката на фонда:
Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСигнал: Завърнали се от Франция и Германия строители свободно се разхождат във Вълнари
Следваща статияРъст на катастрофите по пътищата в Шуменско през 2019 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here