дом Общество Община Шумен продължава изхранването на социално слаби в Обществената трапезария

Община Шумен продължава изхранването на социално слаби в Обществената трапезария

0
ДЯЛ

Община Шумен ще финансира изхранването на социално слабите в Обществената трапезария от 1 януари догодина. Контингентът ще бъде завишен с 20 човека. Вместо досегашните 90, вече ще се хранят 110. Завишен ще бъде и окладът храна на 2 лв. Вносител на докладната за разглеждане на общинската сесия е кметът на Шумен Любомир Христов.
„Проектът „Топъл обяд“ приключва в края на годината. Ангажиментът на Общината е да търси нов проект, но докато ни одобрят, ние гарантираме на тези хора, че ще имат храна“, увери зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова.
12 нови са нуждаещите се до този момента, които са подали документи. Много чакащи има за социалния патронаж, където се заплаща такса.
Според д-р Маркова списъкът на хората от двете услуги трябва да намалява. Това са хората изпаднали в нужда, най-бедните.
Комисия ще определи потребителите, тъй като имало хора, които подават документи, но не отговарят на критериите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазпилян живак и пламнала къща вдигнаха на крак огнеборците, жена се заблуди, че гори гора
Следваща статияДават под наем за 10 години бунгалата на Общината в Шкорпиловци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here