дом Общество Община Шумен осигурява безплатен превоз до Варна за дарители на кръвна плазма

Община Шумен осигурява безплатен превоз до Варна за дарители на кръвна плазма

0
ДЯЛ
Снимка: Рixabay

Община Шумен осигурява превоз до Кръвния център във Варна за доброволци, които са преболедували COVID-19 и искат да дарят кръвна плазма. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Кампанията за набиране на доброволци да дарят кръв стартира днес. До момента обаче няма записани, уточниха от местната администрация.
При наличие на желаещи транспортирането се осъществява след потвърждаване на дата и час от Районния център по трансфузионна хематология – Варна. Оттам информират още, че всеки от дарителите ще премине предварителен преглед и изследвания.
Кандидатите за дарители на реконвалесцентна кръвна плазма COVID -19 трябва да отговарят на следните условия:
Да са възраст 18 – 65 години;
Да са имали положителен резултат от PCR тест;
Да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста;
В момента да се чувстват здрави и състоянието им да не налага прием на медикаменти.
Желаещите да дарят плазма COVID-19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител, да представят положителен PCR тест или епикриза от болнично лечение.
Записването става на телефони: 054/ 800 – 860 и 054/ 857 – 655. Всеки от дарителите трябва да остави телефон за обратна връзка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУчастници от 16 държави в онлайн изданието на турнира по информатика „Джон Атанасов“
Следваща статияДоброволци в Каспичан доставят хранителни продукти и лекарства на възрастни и хора с увреждания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here