дом Общество Община Шумен: Не сме получили до момента виза от АФБ за провеждане...

Община Шумен: Не сме получили до момента виза от АФБ за провеждане на рали „Стари столици“

0
ДЯЛ

От Общинската администрация информират шуменската общественост, че до този момент в Община Шумен не е получена виза (разрешение) от Автомобилната федерация на България (АФБ) за провеждане на рали „Стари столици“. Оттам посочват още, че наличието на такъв документ е първото и задължително условие за реализиране на ралито.
В съобщение от пресслужбата се цитира писмо на АФБ от 04.07.2019 г. до кмета на общината, където изрично е указано следното: „Да не съгласувате и не разрешавате организиране и провеждане на каквито и да било автомобилни състезания или прояви със състезателен характер без разрешение (виза) от АФБ“. От Министерството на младежта и спорта също е получено писмо, че е необходимо организаторът да представи разрешение за провеждане на ралито, издадено от лицензираната АФБ.
Поради тази причина и във връзка с оставащото изключително кратко време до посочените в искането на „БУЛТРАНС РАЛИ ТИМ“ дати 31.08. и 01.09.2019 г. от Администрацията изразяват тревога относно възможността за организиране и провеждане на предстоящото автомобилно състезание.
От Общината информират още, че кметът Любомир Христов е изпратил писмо до Христо Маринов, председател на АСК „БУЛТРАНС РАЛИ ТИМ“, в което се заявява подкрепа за развитието на автомобилния спорт. В него се посочва, че Общината не възразява на територията й да бъде проведено такова състезание след предварително представяне на всички необходими документи от страна на организатора. За целта обаче е нужно да се предприемат бързи и адекватни действия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДесетки се събраха да изразят несъгласие със спирането на рали „Стари столици“
Следваща статияПрогнозата: Облачно с превалявания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here