дом Общество Община Шумен и БЧК организират доставка на храни и лекарства за възрастни...

Община Шумен и БЧК организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в нужда

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

От Община Шумен и Областния съвет на Българския червен кръст в Шумен призовават гражданите и домоуправителите на жилищни сгради да информират за самотно живеещи възрастни хора, за които няма кой да се погрижи. Целта на инициативата е възрастните хора в нужда да бъдат снабдени с лекарства и хранителни продукти от първа необходимост.
Сигнали и информация може да се подават на телефон 0889 42 55 55, като задължително трябва да се упоменават две имена и точен адрес на нуждаещите се.
Доброволци от БЧК имат готовност да закупят и доставят до домовете на възрастните хора необходимите хранителни продукти и лекарства. Самите доброволци са снабдени с подходящи облекла с отличителните знаци на БЧК и с лични предпазни средства – маски и ръкавици.
Гражданите, които искат да се включат като доброволци в инициативата, могат да се обадят на същия телефон.
От общинската администрация се обръщат към възрастните хора да не се доверяват на недобросъвестни граждани, които биха се възползвали от създалата се ситуация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗасилено полицейско присъствие край магазини и аптеки в Шумен
Следваща статия„Алкомет“ АД дари 100 000 лева за кампанията „Помогни сега“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here