дом Общество Община Шумен изгради първия детски фитнес на открито

Община Шумен изгради първия детски фитнес на открито

0
ДЯЛ

Приключи работата по изграждането на площадка с уреди за стрийт фитнес за деца в кв. „Дивдядово“. Площадката е първата по рода си в Шумен и областта и е предназначена за деца на възраст от 7 до 12 години. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Стойността на облагородяването на терена и изграждането на площадката за детски фитнес е 8 300 лева.

Популярната като „Парка“ градинка в северната част на „Дивдядово“ беше облагородена в рамките на националната кампания „Чиста околна среда 2019“ с проект, финансиран по ПУДООС на тема „Обичам природата и аз участвам“. След състезание със стотици кметства в страната проектът за „Дивдядово“ „Спорт за деца на открито“ получи финансиране и месец преди крайния срок беше реализиран.

Детските фитнес съоръжения са умалени копия на уредите за възрастни, съобразени с физическото развитие на децата. Според производителя тяхното предназначение е не толкова да ваят тела и да изграждат мускули, а да формират у децата желание за активен спорт и отношение към заниманията с фитнес още от ранна възраст.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАгресивният Нилгин, опитал да убие бившата си жена влиза в съда
Следваща статияОбявиха графика на мобилните пунктове за предаване на опасни битови отпадъци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here