дом Общество Община Шумен дава 30 000 лева за данък дарение на областната болница

Община Шумен дава 30 000 лева за данък дарение на областната болница

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Община Шумен ще преведе 30 000 лева на Многопрофилната болница за активно лечение в града. Със сумата ще се покрие данъкът който лечебното заведение трябва да плати за даренията получени за справяне с COVID-19.
Парите ще бъдат предоставени като субсидия за покриване на текущи разходи, защото Законът за месните данъци и такси не разрешава подобно опрощаване на данъци.
Стъпката се предприема по молба на директора на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов. Той е внесъл в местната администрация писмо с искане за опрощаване на данъка, който е 5% от стойността на направените дарения, като сумата възлиза на 29 517 лева.
Решението за финансовата подкрепа ще бъде гласувано на предстоящата на 29 октомври сесия на Общински съвет-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременно затвориха Детската кухня във Велики Преслав заради служител с COVID-19
Следваща статияВъвеждат единни правила за безопасност в курортите у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here