дом Икономика Община Смядово се организира в помощ на местното развитие

Община Смядово се организира в помощ на местното развитие

0
ДЯЛ

С информационна среща в сeло Янково, кметът на община Смядово Иванка Петрова и представители на Общинската администрация запознаха присъстващите със Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ „Дългопол-Смядово“ и възможностите, които предоставя на жителите на общината.
Местната инициативна група ще кандидатства по подмярка 19.2 на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. за одобрение и финансиране на Стратегията.
При одобрение ще се улесни в значителна степен кандидатстването за финансирание на земеделски стопанства, групи признати производители и организации, микропредприятия, еднолични търговци и юридически лица, читалища и юридически лица с нестопанска цел, тъй като се предвижда в двата общински центъра Дългопол и Смядово да бъдат разкрити офиси на Местната инициативна група Дългопол-Смядово. Там ще бъдат изработвани покани за кандидатстване по различни мерки, ще се одобряват проектните предложения и изпращат към ДФЗ за последващ етап на проверка.
Това увеличава възможностите на всяко заинтересувано лице или организация да кандидатства за европейски финансов ресурс. Дейностите, които ще се финансират са насочени към строителство или обновяване на сгради, използвани за земеделско производство, преработката на мляко, месо, месни продукти, плодове и зеленчуци, както и за закупуване и инсталиране на нови машини за тези производствени сектори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНазрява скандал! Патриотите се обявиха против сбирката „турски дипломати – ДОСТ“ в Шумен
Следваща статияБезотговорен пушач подпали съседска тераса, метнал незагасена цигара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here