дом Общество Община Смядово се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020“

Община Смядово се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020“

0
ДЯЛ

В Деня на Независимостта деца, ученици, служители на община Смядово, читалищни дейци и хора с увреждания приеха предизвикателството на инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020“. От центъра на града колоната от близо 200 ентусиасти се отправи към Йовината чешма, съобщиха от общинската администрация.

Участниците в похода стигнаха до язовир „Качица”, където деца и възрастни се включиха в спортни игри и викторини, с награди, осигурени от общинската администрация. За участниците, приели предизвикателството да изминат близо 10-километровия пешеходен маршрут, имаше шапки и тениски с логото на инициативата, в която тази година се включват 21 общини.
В петък, 25 септември, ще се проведе втория етап на масовите прояви – ученически игри, а домакин ще бъде Средното училище „Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Смядово.
„Нестле за Живей Активно! 2020“ е мащабен и дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Включвайки се в тази инициатива Община Смядово получава правото да участва в Конкурс за спонсорство на общински проект, свързан с изграждане или подобряване на съществуваща база на стойност 20 000 лв.
Инициативата се провежда за втора поредна година, като сред участниците миналата година са общините Белослав, Ботевград, Бургас, Козлодуй, а победител е община Девня. Тази година се присъединяват и общините Ардино, Берковица, Брегово, Брезник, Велики Преслав, Враца, Вълчи дол, Габрово, Добрич, Дряново, Кнежа, Мездра, Мизия, Плевен, Смядово и Созопол.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМарио Егов: Всичко в българския фолклор си има точното място и време, символика и смисъл
Следваща статия3 049 теста, 109 заразени от COVID-19 в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here