дом Здраве Община Каолиново осигури кардиологични прегледи за жителите на 18 населени места

Община Каолиново осигури кардиологични прегледи за жителите на 18 населени места

0
ДЯЛ

Община Каолиново е единствената община в Шуменска област, която се включи в Националната кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Кампанията се организира от Българския кардиологичен институт и Националното сдружение на общините с медийно партньорство от БНТ. Мотото е „Кардиологични грижи за дълъг и пълноценен живот“. А целта е удължаване на живота на пациентите чрез превенция на сърдечно-съдовите заболявания, подобряване качеството на живот и достъп до високоспециализирана медицинска помощ. Прегледите са безплатни, не се заплаща и потребителска такса.
Общинска администрация осигури безплатни прегледи и консултации на хората със сърдечни проблеми в 16 те населени места и двата квартала „Кус“ и „Боймир“. Прегледите се извършват от кардиолози на Специализираната болница за активно лечение по кардиология „Мадара“ в Шумен. Графикът на лекарите е изготвен и съгласуван с експерти от Общината. Осигурени са помещения за прегледите във всички села, които ще продължат до 1 февруари.
„Радвам се, че бяхме включени в кампанията. Нашата идея е да бъде оказана медицинска помощ на хората със сърдечни проблеми в отдалечени населени места. Благодаря на екипа от Болницата по кардиология „Мадара“ за полаганите грижи“, заяви за 24shumen.com кметът на Каолиново Нида Ахмедов. Той бе категоричен, че ако някои от прегледаните пациенти имат сериозни проблеми със сърцето, Общината ще осигури превоз, за извършването на по-обстоен преглед в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДобрата новина: Улица „Марица” светна!
Следваща статияДнес е крайният срок за регистрация на кандидати за кмет в Кочово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here