дом Общество Община Каолиново обновява водопроводната си мрежа със средства по Европейски проект

Община Каолиново обновява водопроводната си мрежа със средства по Европейски проект

0
ДЯЛ
Снимка: facebook

Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов подписа договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ и „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в размер на 2 276 416 лева без ДДС. Проектът е финансиран със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Безвъзмездната финансова помощ се предоставя за изпълнение на проект „Рехабилитация на водопроводи в населени места на територията на Община Каолиново”, включващ рехабилитация на водопроводната мрежа в град Каолиново и селата Долина, Наум, Сини вир и Климент.
Водопроводната мрежа в община Каолиново не е в добро експлоатационно състояние и загубите на питейна вода са големи. Проблем при водоснабдяването е отдавна е изтеклият експлоатационен период на водопроводите. Именно експлоатационната възраст обуславя: големи загуби; намалена проводимост; чести аварии и влошено качество на питейните води.
След направен анализ на текущото съсътояние и проблеми в на водоснабдяването в общината, бяха идентифицирани учстъци от вътрешната водопроводна мрежа, коио са най-кампрометнирани и необходимостта от тяхната ркострукция е крайно належаща. Тези участъци в град Каолиново и селата Долина, Наум, Сини вир и Климент с обща дължина 6 725 м. са включени в проекта и чрез изпълнението му ще се подобрят експлоатационните им характеристики.
Сега пред общината стои задачата за успешното реализиране на проекта, което е в рамките на 36 месеца. Предстоят провеждане на процедури за избор на изпълнители и очакваме в началото на 2019 г. да започне изпълнението на строителните дейности.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен чества 140 години от освобождението на града
Следваща статияСимфониета Шумен със заключителен концерт за 64-я си творчески сезон