дом Общество Община Върбица възстановява стара болница за близо 5 милиона лева

Община Върбица възстановява стара болница за близо 5 милиона лева

0
ДЯЛ

При по-топло време ще продължи започналият основен ремонт на болницата във Върбица. Общината взема нисколихвен кредит от 3 млн. лева за реновирането на старата сграда, която е строена преди 40 години. Дофинансирането от общинската хазна е в размер на 1.8 млн. лева.
„Изцяло ще бъде подновена покривната конструкция и вътрешността на сградата“, съобщиха от Общинска администрация. В проекта за ремонт влиза и закупуването на съвременна медицинска апаратура. Предвижда се изграждане на стационар от 10 – 15 легла. Операционната зала е за по-леки интервенции. Предвидени са и кабинети за лекари – специалисти.
Населението на общината ползва медицински грижи и лечение в отдалечените болници във Велики Преслав и Шумен. И с новата база проблемът ще бъде решен, смятат общински съветници.
„Студентите, на които общината изплаща стипендии за следването по медицина ще бъдат назначени на работа Така, че имаме сериозни кадри, на които можем да разчитаме“, заяви за 24shumen.com кметът на Върбица Мердин Байрям.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзвънредна сесия на Общинския съвет във Велики Преслав заради туристическата спалня
Следваща статияСурвакаха кмета Любомир Христов за Василица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here