дом Общество Община Велики Преслав обжалва наложена финансова корекция по проект

Община Велики Преслав обжалва наложена финансова корекция по проект

0
ДЯЛ

Административният съд в Шумен образува дело по жалба на Община Велики Преслав срещу решение за налагане на финансова корекция от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.
След депозиран сигнал в Министерството е извършена проверка, при която са установени нарушения при възлагане на обществена поръчка по проект „Създаване на център за обществена подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“ във Велики Преслав.
Контролният орган по ОП „Региони в растеж“ е установил допусната нередност от страна на бенефициента – Община Велики Преслав – незаконосъобразна методика за комплексна оценка на офертите. Прието е, че по този начин се създават предпоставки за неравно третиране на участниците.
Определената с решение на Министерството финансова корекция е в размер на 26 214 лв., която не следва да бъде верифицирана при обработка на следващи искания за плащания.
Решението е оспорено от Община Велики Преслав. Делото ще бъде разгледано в открито съдебно заседание на 26 март от 10.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯсни са най-добрите майсторчета на мартеници от ХXIII издание на конкурса “Пижо и Пенда”
Следваща статияПоддръжката на вила „Пазачница“ струва на Общината 48 000 лева на година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here