дом ТОП Общината и „АресГаз“ се разбраха за газифицирането на района около „Кьошковете“

Общината и „АресГаз“ се разбраха за газифицирането на района около „Кьошковете“

0
ДЯЛ

Община Шумен и фирма „АресГаз“ се разбраха за трасето на тръбите при газифициране на улиците „Раковски“ и „Герила“ в града. Това съобщиха за 24shumen.com живущи на двете улици.
Двете страни са постигнали договореност изкопните дейности да се извършват на северната страна на платното на улица „Раковски“. Компанията е поела ангажимент да положи тръбите с възможно най-малки нарушения на пътната настилка.
„В крайна сметка след личната намеса на кмета на Шумен Любомир Христов и проявена дипломатичност от негова страна, проблемът бе решен“, заяви Надка Николова.
Припомняме, че на 20 август девет семейства от ул. „Раковски“ излязоха на протест с искане Община Шумен и фирма „АресГаз“ да постигнат договорка за трасето на тръбите.
Местната власт реагира светкавично и броени дни след недоволството проблемът бе решен.
Сега семействата, включени в програмата за газификация на компанията очакват да получат договорите си, като това ще стане в периода 9-15 септември. Хората очакват инсталацията да бъде изградена до края на декември тази година.
Кметът на Шумен Любомир Христов е уверил живущите на ул. „Раковски“, че се работи по проекти за подобряване на инфраструктурата в района. Предстои да се ремонтират тротоарите, а старите постройки, които са общинска собственост ще бъдат обявени за продан чрез търг, като целта е на тяхно място да се построят нови жилищни сгради.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазкриха непълнолетен автоджамбазин, задигнал две коли в Шуменско
Следваща статияЕксперти: Горещините ще намалят добивите от царевица и слънчоглед

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here