дом Общество Общественик разказа на учениците от кв. „Кирково” как е прекарвал зимните ваканции

Общественик разказа на учениците от кв. „Кирково” как е прекарвал зимните ваканции

0
ДЯЛ

Интересен начин да осмисли междусрочната ваканция на учениците от кв. „Кирково“, община Велики Преслав намери ръководството на Народно читалище ”Самообразование”. Решено и сторено – общественикът Муса Чолаков е гостувал на аудиторията, която била любопитна да чуе как са прекарвали зимните ваканции техните предшественици, как са се замервали със снежни топки и нито минута не им е оставало време да скучаят, когато навън е приказка.
Пенсионерът разказа емоционално за дългите зими с дебел сняг, за шумните пързалки, за топлите дрехи и шалове, с които са били увити, като защита от студа, сподели секретарят на Читалището Росица Стайкова пред 24shumen.com.
Малките слушатели попивали всяка дума на Чолаков и питали с какво са пътували някога през големите преспи, с какви шейни са се пързаляли, колко е бил дебел снегът и какво е чувството да се заровиш в него, макар за миг. Пенсионерът обещал малка изненада в скоро време, свързана с обучението преди повече от век, но тя оставала засега в тайна.
В програмата за деня били включени още като идеи всеки да напише своите желания за игри с първия сняг.
А в читалищния клуб „Спорт и здраве“, учениците беседваха на теми, свързани с природни явления и безопасност при земетресения и пожари, съобщи Стайкова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрисъдите на машинистите от Хитрино са обжалвани пред Апелативен съд – Варна
Следваща статияСтуд и променлива облачност в събота

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here