дом Общество Обучение на служители по отбранително-мобилизационна подготовка от област Шумен

Обучение на служители по отбранително-мобилизационна подготовка от област Шумен

0
ДЯЛ
sdr

Обучение на служителите по отбранително-мобилизационна подготовка от областната и общинските администрации на област Шумен се проведe днес в Областна администрация Шумен под ръководството на подполковник Георги Георгиев – началник на Военно окръжие – Шумен. Обучението, което беше открито от проф. Стефан Желев –областен управител на Шумен, се организира всяка година съгласно разпоредбите на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и Наредбата за отсрочване от повикване във въоръжените сили при мобилизация на резервисти и техника.
Обсъждат се въпроси относно дейностите на администрациите по отсрочване на запасни и техника-запас при мобилизация, готовността на общините по оповестяване и доставяне на ресурси от запаса.
Обучението предхожда практическите занятия в общинските администрации, които ще се проведат през месец април под ръководството на началника на ВО – Шумен. На тези занятия ще бъде отработено взаимодействието между служителите в общинските структури и служителите на Военното окръжие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОД на МВР-Шумен е в средата на класацията за разкрити престъпления
Следваща статия3 милиона лева за ремонт на улици във Велики Преслав и 4 села

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here