дом Общество Обучават допълнително ученици с пропуски в онлайн обучението в шуменско училище

Обучават допълнително ученици с пропуски в онлайн обучението в шуменско училище

0
ДЯЛ

Преподаватели от Средно училище „Трайко Симеонов“ в Шумен ще помагат през лятото на учениците с пропуски в онлайн обучението по време на извънредното положение да получават знания. За целта на двора на училището са монтирани огромни шатри, където се провежда учебния процес.
„Стресиращата ситуация по време на пандемията наложи тези нови правила и за нас. Педагогическия съвет реши, да организираме допълнително обучение за учениците, които не се включиха активно в онлайн обучението. Въпреки раздадените таблети се оказа, че имаше деца които не са овладели обема от знания и умения“, заяви пред 24shumen.com директорът на училището Галина Сакарова.
Използвани са възможностите на проект „Подкрепа за успех“. Обособено е огромно пространство за „новите класни стаи“, където ще работят образователни медиатори , психолози, логопеди и ресурсни учители. Ще ги посещават ученици, неовладели материала през април и май.
Училищното ръководство закупува и игри и спортни пособия, които ще бъдат използвани по време на подготовката, в минутите за почивка.
„Онлайн обучението при всичките плюсове и минуси не винаги е успешно. При нас е много важна индивидуалната връзка учител-ученик- родител“, отчита директорът.
Според нея всяко дете се нуждае от внимание само за него. А по време на дистанционната форма изпускаш някое дете, тъй като не го виждаш.
Понякога децата се сърдели защо няма зададени към тях въпроси. Отказвали да влязат в следващия час, чувстват се пренебрегнати.
А в новата обстановка на фокус е всяко дете и пропуските спокойно могат да бъдат компенсирани.
Вземат се необходимите ограничителни мерки при провеждане на занятията, независимо, че родители се сърдят, тъй като не ги допускат в училищния двор. Това предизвиквало полемики с учителите. Въведени са и необходимите дезифекционни мерки в училищната сграда.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Манчев обясни кои са „числата на здравето“: Правете 7 200 крачки на ден, спете 7 часа в денонощието!
Следваща статияНови 174 случая на COVID-19 у нас за денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here