дом Общество Обучават безработни за продавачи и застрахователи

Обучават безработни за продавачи и застрахователи

0
ДЯЛ

Безработни от област Шумен могат да добият професионална квалификация и ключови компетентности по проект „Трудова активност“. Това съобщиха от Бюрото по труда в Шумен.
Необходимо е безработните да представят в Бюрото по труда копие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 22 март.
Курсовете ще се проведат в периода април-юни, като първата група ще стартира през следващия месец. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лева за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лева за тези, които живеят в населено място извън Шумен.
Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „Трудова активност”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с Българска стопанска камара. В рамките на проекта на минимум 45,8% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.
Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии: „Продавач-консултант” – общо 20 лица; „Финансист”, специалност „Застраховане и осигурително дело” – общо 20 лица.
Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по КК6 „Обществени и граждански компетентности” и КК7 „Инициативност и предприемачество”.
Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи: продължително безработни лица, безработни лица без професионална квалификация, безработни младежи до 29г., безработни лица над 50-годишна възраст, неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици и екоинспектори ще отбележат заедно Световния ден на водата
Следваща статияРъководството на ДКЦ 1 охлади мераци на сестри за по-високо заплащане

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here