дом Общество Обсъждат драстични санкции за джигитите на пътя, ще свалят номерата на колите

Обсъждат драстични санкции за джигитите на пътя, ще свалят номерата на колите

0
ДЯЛ

България е страната в ЕС с най-много жертви на пътя на глава от населението.
Само преди 2 дни стана поредната тежка катастрофа с жертви на пътя. Както вече 24shumen.com съобщи, трима души загинаха, а четирима бяха ранени при катастрофа на пътя Шумен – Силистра. През последната седмица в рамките на 48 часа 10 души загубиха живота си при три ПТП-та в Ловешко.
По данни на Евростат на 1 млн. жители на страната ни през 2016 г. се падат 99 жертви на ПТП – почти двойно на средното за ЕС.
Веднага след нас в черната статистика е Румъния с 97 загинали в катастрофи на милион жители, а доста по-назад остават Латвия и Полша (по 80), Гърция (75) и новоприетата Хърватия (73). Най-безопасни са пътищата в Швеция с едва 27 жертви на милион жители, Великобритания (28) и Холандия (32).
Като общ брой на загиналите в катастрофи, Франция е на първо място през 2016 г. с почти 3 500 жертви. Близки са и данните за Италия, Германия и Полша. На този фон много по-малката и с по-слабо развита пътна мрежа България отчита над 700 починали след инциденти на пътя.
Най-безопасни са пътищата в Швеция с едва 27 жертви на милион жители, Великобритания (28) и Холандия (32).
В момента се обсъжда драстично завишаване на санкциите за джигитите, стана ясно от коментар на транспортния министър Ивайло Московски в ефира на bTV.
„Всички институции полагат и към момента и предстои да се положат допълнителни усилия, за да се преборим със смъртта по пътищата. Имаме огромен призив към всички водачи на моторни превозни средства максимално да спазват правилата и да мислят за живота на хората на пътя. Ние губим толкова много хора всеки божи ден от такива катастрофи, че не ни трябват природни катаклизми. Губим и много млади хора, на които им предстои да получат много от живота“, каза още той.
По думите му ще бъдат преразгледани наказанията за превишена скорост-обмисля се на момента да се свалят номерата на автомобилите.
Министър Московски заяви още, че не знае защо родните водачи спазват правилата за движение по пътищата в чужбина, а тук забравят за всички закони и забрани. „Може би там санкциите са по-сурови, явно и тук трябва да са“, каза той.
На снимката: При тежка катастрофа по пътя Шумен-Силистра 3-ма загинаха на място, а 4-ма бяха ранени
Снимка: Архив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия4-то класници от 4 училища ще покажат умения на 4-тото издание на „Спортът е здраве“
Следваща статияХитрец подкара кола с чужда книжка, спипаха го

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here