дом Общество Обновяват зоокът „Кьошкове”, павианът Шмоко чака нова изгора

Обновяват зоокът „Кьошкове”, павианът Шмоко чака нова изгора

2
ДЯЛ

Зоологическата градина в парк „Кьошкове” ще бъде обновена, съобщи по време на редовния брифинг управителят на Общинcĸoтo пpeдпpиятиe „Πapĸoвe и oбpeднa дeйнocт” Златин Кайряков.
Дългоочаквания от шуменци ремонт ще започне с проектиране на обновленията. То ще бъде направено от служители на Общината. Предвидените средства за ремонт са 50 000 лева. На няколко път зоопаркът е бил спасен от затваряне, а този ремонт ще даде възможност на децата да се запознаят с животни, които не са виждали.
Голямата изненада ще бъдат многото нови видове животни, сред които екзотични птици, пауни, фазани, еноти, чакали, муфони и лами.
Добрата новина за атракцията в парка – 36 годишния павиан Шмоко, е че след 20 години застой, той най-накрая ще има партньорка в живота. Очаква се новата му изгора да бъде настанена в клетка съседна до неговата, където те ще имат година и половина време, за да се опознаят, преди да заживеят заедно в едно помещение.
„Това се налага, защото от много години Шмоко не е имал партньорка и ще бъде необходимо време за адаптация”, поясни Кайряков. С нововъведенията, вероятно ще бъде въведена и такса вход, която към този момент не е уточнена.
Кметът Любомир Христов пък обеща ремонта да бъде завършен във възможно най-кратки срокове.
Какво е сегашното състояние на зоопарка – очаквайте по-късно в 24shumen.com!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАрестуваха младеж, взел телефона на приятеля си и побързал да го заложи
Следваща статияОкончателно: Общината спечели битката срещу „Титан-БКС“

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here