дом Общество Облачна седмица с гръмотевични бури и високи температури

Облачна седмица с гръмотевични бури и високи температури

0
ДЯЛ

Седмицата ще започне с предимно облачно време и понижение на температурите.
В първият работен ден са възможни валежи с гръмотевици. Максималните температури ще са между 20 и 27 градуса, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.
Във вторник и сряда ще има повече слънчеви часове, а валежите ще намалеят. Температурите ще се повишат и максималните ще достигнат 31 градуса. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България – умерен.
В четвъртък и петък валежите ще се завърнат, но температурите ще останат без промяна.
През почивните дни от северозапад, в източните райони – от североизток ще нахлува малко по-хладен въздух. На отделни места се очакват валежи и гръмотевични бури. В неделя валежите ще спрат. Максималните температурите ще бъдат между 21 и 32 градуса.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.
По Черноморието ще е слънчево с максимални температури между 26 и 28 градуса. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър, но с временни усилвания. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северен вятър, но с временни усилвания. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзрастен мъж от Градище почина, падайки от колело
Следваща статияПо-високи цени на пшеницата очакват зърнопроизводители