дом Общество Област Шумен за поредна година се включи в кампанията „Да изчистим България...

Област Шумен за поредна година се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

0
ДЯЛ

За седма поредна година общините от област Шумен и Областна администрация подкрепиха кампанията „Да изчистим България заедно”. Общинските администрации създадоха организация за раздаване на ръкавици и чували, както и за извозване на отпадъците.
По данни на общините в акцията днес се включиха близо 1 800 доброволци. Почистени са замърсени участъци в населените места, междублокови пространства, квартални градинки и детски площадки, паркове, дерета, входно-изходни пътни артерии.
В 14 села от Общината са проведени акции по почистване, събрани са 102 чувала с отпадъци. В Шумен над 360 доброволци са почиствали улици, детски площадки, паркове, лесопарк „Кьошковете”, Лозевско шосе, ПП “Шуменско плато“, като са събрани 4 680 кг. отпадъци.
В община Смядово почистената площ е 15,9 дка с участието на повече от 200 души-общинска администрация, кметствата и жилищни кооперации. Над 250 доброволци в община във Велики Преслав са почистили 20 замърсени места, а събраното количество отпадъци е 7 тона. При акцията в община Върбица, в която са са включили общинска администрация, много хора от населените места, ученици и членове на пенсионерския клуб са събрани 670 чувала с боклуци. В община Нови пазар извозеното количество отпадъци е 3,8 тона. В община Венец са почистени района около стадиона в село Ясенково и дере край Венец с участието на представители на общинска администрация. Акция по почистване е проведена и в община Каолиново с участието на около 100 човека.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлужители на СИДП събраха над 83 тона отпадъци
Следваща статияМомичетата на ФК Олимпия излизат на терена срещу варненки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here