дом Общество Областният управител Стефан Желев се срещна с руски художници, писатели и поети

Областният управител Стефан Желев се срещна с руски художници, писатели и поети

0
ДЯЛ

Областният управител проф. Стефан Желев прие делегация от изявени дейци на културата от Руската федерация, които са на посещение в Шумен. Гостите, сред които са учени, художници, писатели и поети, участват в 17-то издание на Дните на руската култура, които се провеждат в града ни. Проявата се организира от Съюза на писателите на Москва, Международния съюз на писателите „Св. св. Кирил и Методий“ и Славянско дружество „Васил Друмев“.
Задоволство от възможността такива творчески срещи да се организират и да продължава традицията изрази акад. Лола Звонарьова- секретар на Съюза на писателите на Москва. Тя подчерта убедеността си, че тези разговори са необходими и за двете страни, за да се съхранят връзките в областта на културата, изкуството и науката. Акад. Звонарьова пожела контактите да се задълбочават и повече български автори да имат възможността да представят творчеството си в Руската федерация.
От своя страна областният управител проф. Желев поздрави акад. Лола Звонарьова за нейните професионални постижения и успехи като литературовед, критик, историк и изкуствовед, намерили през годините широко и заслужено признание не само в Русия, но и в редица други държави. Той й честити 60-годишния юбилей и изрази благодарността си за нейната дългогодишна дейност, неуморен труд и всеотдайност за популяризиране и съхраняване на българо-руските връзки в областта на образованието, културата и духовността.
По-късно делегацията участва в творческа среща в регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКога ще почиват учениците? МОН изнесе графици с ваканциите за новата учебна година
Следваща статияКлон от дърво се стовари на сантиметри от играещи деца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here